Anayasa Mahkemesi’nin Sağlıkta Şiddet Kararı "Acaba" Dedirtmeyecek
23 Şubat 2022, Çarşamba

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Anayasa Mahkemesi’nin son kararıyla, sağlık çalışanlarına şiddet konusunda hiçbir yargı ve kolluk mensubu 'acaba' diyemeyecektir" dedi. 

Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, bugün Resmi Gazete’de yer alan “Sağlık Çalışanlarına Karşı İşlenen Bazı Suçlarda Cezanın Artırımını ve Ertelenmemesini Öngören Kuralların Anayasa’ya Aykırı Olmadığı”na yönelik Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

"Anayasa Mahkemesi, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yönelik cezaların yüzde 50 oranında artırılmasını ve cezaların ertelenmemesini öngören yasayı Anayasaya uygun buldu.

Yüksek Mahkemesi’nin bu kararı, tüm sağlık çalışanlarını son derece memnun etmiştir.

Yargı mensuplarının, bu karardan sonra, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların üzerine çok daha büyük bir kararlılıkla gidecekleri düşüncesindeyim.

Bilindiği gibi yakın zamanda yaşanan pek çok şiddet olayının faili, önce serbest bırakılmış, toplumsal baskı olunca da tutuklanmıştı.

Bu durum vicdanları yaralayan bir tablo oluşturuyordu. Aynı zamanda yargıya olan güveni de sarsıyordu.

Anayasa Mahkemesi’nin son kararıyla, sağlık çalışanlarına şiddet konusunda hiçbir yargı ve kolluk mensubu “acaba” diyemeyecektir.

Yasa gayet açık ve herkesi kapsıyor. 17 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe giren yasayla, sağlık çalışanlarına şiddet olduğunda, fail yüzde 50 oranında artırımlı ceza alır ve bu ceza ertelenmez.

Bu yasa sıkı bir şekilde uygulandığında, hiçbir kimsenin, sağlık çalışanlarına şiddeti aklından bile geçirmeyeceği inancındayım."

PAYLAŞ :